top of page
vt4_edited.png

Releváns Pártok

Fontos, hogy mielőtt szavazol valakire, tudd, hogy az mit jelent. Ahhoz, hogy tudatos polgárként hozhass döntést, nyitottnak, kritikusnak és megfontolnak  kell lenned, hiszen az országod jövőjéről van szó. Mindez azzal jár, hogy utánanézel rendesen az induló pártoknak és egyezteted magadban a neveket, a különböző politikai célokat, és megtalálod a számodra legszimpatikusabb ideológiával rendelkező pártot a hivatalos tervük alapján.

dk.png

DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ

Több mint 10.000 hivatalos párt taggal ők Magyarország második legnépszerűbb pártja. A követőik többségét a szabadságon, a hatalmi ágak szétválasztásán, a jelenlegi kormány számonkérésén alapuló, valamint globális és Európa centrikus politikája győzi meg.  Innováció központú, kormány független intézményeket szeretnének, fontosnak tartják a nők, melegek és romák egyenjogúságát és segítését. Hosszútávú céljuk, hogy az EU hasonló államrendszerré alakuljon át, mint az USA.

Weboldal:

logo2.png

FIDESZ-KDNP

A Fidesz fő célkitűzése a bevándorlás megállítása. A lakosság megnyeréséhez az első számú ígérete a bruttó kétszázezer forintos minimálbér. Második, a nyugdíjasok 13. havi nyugdíjának visszavezetése. A fidesz kampányának egyik fő pillére a keresztény Magyarország fókuszba állítása. Nagy hangsúlyt fektetnek a nagycsaládos családmodellre, így a 3 vagy több gyermeket nevelő családok extra juttatásokban részesülhetnek. A Fidesz együtt indul koalícióban a választásokon a KDNP-vel, ez azt jelenti, hogy a szavazólapon együtt szerepelnek.

Weboldal:

jobbik_logo_medium.jpeg

JOBBIK

Az alapító nyilatkozatukban felsorolt legfontosabb célok, a rendszerváltás tényleges befejezése, és a küzdelem a nemzettársakat érintő igazságtalanságok ellen. A néppárt hisz a hagyományőrzésben és Isten segítségében. A Jobbik több politikai párttal együttműködve részt vett a 2021-es ellenzéki előválasztáson, miniszterelnök-jelöltjük a párt elnöke, Jakab Péter volt. Ideológiája szerint ma már konzervatív, jobbközép, keresztény néppárt képét tükrözi, amely elutasítja a szélsőséges politikai eszméket.

Weboldal:

bottom of page