top of page
Search

MINDEN SZAVAZAT SZÁMÍT!

Updated: Jan 29, 2022

Mert minden ember egyenlő! Minden ember alapvető jogait képezi a szavazáshoz való jog. Viszont ez a jog nem automatikusan a születés után jár az embernek, hanem a felnőtté válásának pillanatától, azaz Magyarországon a 18. születésnapjának betöltésétől.


A szavazati jog komoly politikai kérdésekbe és döntésekbe ad beleszólást, amelyek az egész országban élő, összes ember életére kihathatnak. Az ezekben való véleménynyilvánításhoz kell egyfajta érettség és kompetencia, amit a polgárok 18 évnyi tudással és tapasztalattal szereztek meg.

A mindenki számára egyaránt járó szavazati jog a modern demokrácia egyik legalapvetőbb része. Magyarország egy demokratikus ország, így a benne élő polgároknak a tiszta demokrácia érdekében ki kell venni részüket a véleménynyilvánításból, amelynek az országgyűlési választás az egyik legfontosabb része.

Az országgyűlési választás határozza meg azt, hogy ki lesz a miniszterelnök, és hogy a pártokból hány képviselő kerülhet be a parlamentbe a következő 4 évre.

A választásokat azért találták ki, hogy meghallgassák minden állampolgár véleményét az őket érintő döntések kapcsán. A választásokon minden ember szavazata egyenlő és minden ember véleménye egyaránt számít. Nem érdemes kihagyni a szavazást, hiszen csak négy évente van. Négy év pedig hosszú idő, az alatt bármi történhet az országgal és a benne lévő emberekkel, így minden polgárnak fontos és jó, ha az országgal kapcsolatos döntéseket egy számára szimpatikus ember hozza meg, akit az ő szavazata segítségével is választottak meg.

Ha nem mész el szavazni, nem fogják meghallani a hangodat!

-És persze, ha első választó vagy, akkor miért ne tennéd, ha már 18 évet úgy is várnod kellett erre? Vedd egyfajta kitüntetésnek! ;)-15 views0 comments

Recent Posts

See All
Anchor 1
bottom of page